Novi Sad
26.07.2012.
15:26 > 09:02
Uprkos velikim dugovanjima koje je zatekao, novi direktor Radosnog detinjstva Dragan Milošević u izjavi za Radio 021 ocenjuje da će izgradnja vrtića u Radničkoj ulici biti uskoro završena.
  • Jovana

    22.08.2012 09:15
    podrska
    Samo napred dr.Milosevicu,radim u "Radosnom Detinjstvu" 33godine,znam samo za dobro dok je bio Direktor MILOSEVIC,ali zato nas je Samardzic unistio.Trebace nam sad dosta vremena da stanemo na noge.Ja verujem u sposobnost dr.MILOSEVICA.Sve cestitke i podrske za njega.

  • Neko totalno nebitan za pricu

    01.08.2012 21:24
    Strasno
    E bas mi je drago sto Vam dete nisi primili u vrtic i bas mi je drago sto Vam je oa ustanova tako trn u oku,da se toliko nervirate
    Nadam se da cete crci od muke sto ste onolike pare davali za vrtic da bi morali Vama licno da pire u zadnjicu,dok smo mi svi placali smesnu sumu.Crknite od muge,Mogu jos i UTATA da Vam icem,nije mi prblem da se srozavam na nivo maloumnog stvorenja,ali prilicno elokventnog.
    Suvise va
    I nadam se da nikada necete uspeti da upisete bilo koje dete i bilo cije dete u vrtic,nadam se da ce vam se obiti svaka rec o glavu i nadam se a ce sve salteruse u javnim ustanovama da prave problem.Toliko.
  • ccc

    29.07.2012 19:45
    Sviđa mi se ovo poređenje moga ega sa Jupiterom, simpatično je :)
    Ali, i dalje koristite ružne reči (laganje i sl.).
    C-c-c-c...
  • Roditelj

    29.07.2012 03:31
    Zaman manje!
    Poštovana gospođo ccc,
    Jupiterova veličina je sitan doživljaj naspram Vašeg ega, jer Bože moj, nemoguće je da se još neko ne slaže sa Vama, pa iz tog razloga najlepše molim administratora sajta da se ubaci i obelodani da li se moji postovi i postovi korisnika "Mi, Vaspitači" šalju sa iste IP adrese, a ako se šalju sa iste IP adrese, evo javno obećavam da ću pojesti ovaj laptop :) .
    Očigledno Vam je taktika nazivanja protivnika glupim omiljena, jer vidim da se opet njom služite, ali mi je više nego drago zbog toga jer to više govori o Vama nego o meni.
    Međutim, "lomljenja vratova", je veoma zlobna i crna hiperbola sa kojom se u ovakvoj javnoj raspravi ne sme igrati i to je bio jedan od dva glavna razloga što sam se upustio u ovo besmisleno dopisivanje sa Vama gospođo (drugi razlog je bila vaša opaska o pravopisu).
    Vaša izjava kako nemate veze sa P.U. "Radosnim detinjstvom", nakon prilično zlonamernih komentara vezanih za podršku novom direktoru, me je navela da posumnjam da lažete i ostajem pri tome, a za Vašu optužujuću izjavu, zasnovanu na tuđem svedočenju sam rekao da je lažna, i ostajem i pri tome sve dok ne pokrenete sudski postupak protiv osumnjičenih vaspitačica i naravno na sudu dokažete njihovu krivicu, jer u suprotnom ovo znači da ste Vi i Vaši prijatelji svedoci veoma lošeg ophođenja prema deci (“...Dok u državnim vrtićima (na osnovu svedočenja brojnih naših prijatelja i rođaka) deca lome vratove, gladna i zarozana, dok Vaspitači/ce piju kafu i puše u dvorištu...") a ništa povodom toga niste uradili. Nadam se da razumete šta to znači...
    Svako dobro...
  • ccc

    28.07.2012 17:21
    Aman više!
    Poštovani Roditelju, nije lepo lažno se predstavljati (mislim na "Vas, Vaspitače", kad već nema ko da vas brani...).
    Što se toliko ostrviste, vidite da imate sve pluseve, ne brinite...
    Ova tema očito samo vas i zanima (a eto, i mene, jer ne podnosim licemerje). Očito je i zašto se ne potpisujete: ako se smena vlasti u vrtićima ne reši kako se nadate (potpuno mi je svejedno kako će se to rešiti, ponavljam, ne znam ništa ni o jednom od ta dva čoveka), opet će vam dopasti stari direktor, a onda jao vama :)))
    Pušenje i ispijanje kafa videla sam svojim očima (lomljenje vratova je stilska figura, verovala sam da je to shvatljivo prosečnom čitaocu), kada sam odlazila po sestrića u vrtić. Srećom, on kreće u školu, pa je spasen. Toliko o "laganju" (opet, lepše bi bilo da ste rekli "iznošenje neistina", nije lepo nekog optuživati da laže, a ne znate o čemu se radi)...
    A za sastav, svaka čast. Sedite, 3!
  • Roditelj

    28.07.2012 12:18
    ccc (nastavak)
    ...apsolutno ne interesuje...
    Osim toga, Vas treba da bude sramota što javno, na osnovu nekih navodnih svedočenja vaših prijatelja, iznosite tako grube, ozbiljne i nadasve lažne optužbe upućene celokupnom kolektivu pomenute javne ustanove! Da se razumemo, da se ikada, ne daj Bože, desilo da neko dete polomi vrat u bilo kom vrtiću u Novom Sadu, digla bi se takva prašina da bi sigurno "letele glave" i u ovoj ustanovi a i u gradskoj vladi, i sasvim sigurno bi svi mi čuli za takav slučaj, a Vi budite iskreni pa recite da li ste za tako nešto zaista čuli? Što se tiče zanemarivanja dece od strane vaspitača, verujem da je retko pošto je posao zaista odgovoran, ali ima sigurno i takvih slučajeva, pogotovo u velikim vrtićima sa grupama od preko četrdesetoro dece gde, budimo realni, dve vaspitačice fizički ne mogu sve da postignu (što po mom mišljenju nije njihova krivica jer ne odlučuju one koliko dece će biti upisano u koji vrtić). Što se tiče pušenja na dvorištu, verujte mi, da vidim vaspitačicu ili pomoćnu radnicu kako puši na dvorištu pred decom, ne bih oklevao ni minut, već bih je odmah prijavio, a verujem da bi isto i velika većina drugih roditelja uradila, što sam siguran da i vaspitačice znaju, pa ne verujem da bi sebi takav luksuz dozvolile...
    Pozz...
  • roditelj

    27.07.2012 22:33
    ccc
    Gospođo ccc,
    kežete da niste ogorčena mama i da nemate nikakve veze sa P.U. "Radosno detinjstvo"-m, a čitajući Vaše komentare ne mogu da se otmem utisku da Vas je smena bivšeg direktora i podrška koju novi direktor uživa od strane barem dela svog kolektiva, teško pogodilo, što me dalje dovodi do zaključka da ili lažete da nemate veze sa pomenutom ustanovom ili još gore, pripadate nekoj od gubitničkih (na gradskom nivou) političkih stranaka. Nemojte mi samo reći da Vas nije pogodilo pošto je iz Vašeg, stvarno zlonamernog, komentara o nekakvom uvlačenju, sve jasno. Da je neko hteo, kako Vi kažete, da se "uvlači" ostavio bi makar inicijale, jer ovako anonimno od "uvlačenja" nema nikakve koristi, zar ne?
    Dalje, to što ste nekome pronašli pravopisne greške ne dokazuje ni da ste Vi upravu a druga strana nije, a ne dokazuje ni da ste inteligentniji i obrazovaniji od druge strane i obrnuto. Po meni, kad se neko u raspravama na forumima uhvati za pravopis, uglavnom znači da je izvor validnih argumenata presušio i počinje prljava igra...možda grešim, ali to je moje mišljenje...Na primer: da li nešto dokazujem time što ću Vam ukazati na to da se reč "prelog" ne piše tako kako ste Vi napisali (i to u rečenici u kojoj kritikujete tuđi pravopis) već "predlog", ili pak u istoj toj rečenici što ste napisali "Pedagoškoj" sa početnim velikim slovom, a niste naveli šta pedagoškoj (jedinici? ustanovi? akademiji?) itd.?
    Napisali ste sledeće:"Dok u državnim vrtićima (na osnovu svedočenja brojnih naših prijatelja i rođaka) deca lome vratove, gladna i zarozana, dok Vaspitači/ce piju kafu i puše u dvorištu..." a na ovo ću Vam reći samo sledeće: Imam dvoje dece koje idu u P.U. "Radosno detinjstvo" i imam više prijatelja čija deca idu ili su išla u ovu državnu instituciju i svi mi imamo samo reči hvale za vaspitačice koje rade tj. su radile sa našom decom a deca ih bukvalno obožavaju, a šta se dešava u Upravi ove ustanove me uopšte NE interesuje...
    Vas treba da bude sramota da tako grubo lupetate gluposti i ocrnjujete ceo kolektiv, jer pre svega, koliko ja znam, nije se nikada desilo a ne daj Bože da se ikada desi, da neko dete polomi vrat u bilo kom javnom vrtiću u Novom Sadu, a što se pušenja tiče, da vidim vaspitačicu kako puši na dvorištu bez oklevanja bih je prijavio, što bi, verujem, većina roditelja takođe uradilo...Osim toga, istina je da u ovoj ustanovi, baš kao i u svim drugim preduzećima i ustanovama ima nesavesnih radnika, ali lično smatram da su ovde (što se vaspitača tiče) u apsolutnoj manjini...
    Pozdrav.
  • Mi, vaspitaci

    27.07.2012 16:14
    Ccc
    Promasila si temu od samog pocetka!
    Uzdravlje
  • Ccc

    27.07.2012 15:28
    Ooooh, sada postaje dooooosadno, ali reći ču još ovo.

    Ni najmanje nisam ogorčena mama. Naprotiv, prezadovoljna sam i mojim detetom i onim što je nekada u svom vrtiću naučilo... Izuzetno mi je drago što sam mogla to da mu priuštim (tj. platim, a ne "potkupim", kao što Vi navodite). Imate mnogo divnih kolega u privatnim vrtićima, kao što verujem da ih ima divnih i u državnim, ali sam hvale na njihov račun retko kada čula, što je, mislim, šteta.

    Nešto se niste osvrnuli na "rođačke" veze i ubacivanja dece preko spiska... Bolna tema, zar ne? Tu, dakle, nema mesta čistunstvu i poštenju.

    Moj prelog vašem novom rukovodiocu je da Vam prvo podeli pravopisni test. Naime, u našem jeziku "ne" se piše odvojeno od glagola, ali to se izgleda ne utvrđuje na Pedagoškoj. Ko nije savladao u osnovnoj, gotovo... A decu treba nečemu i da naučite, ne samo da ih čuvate.

    Kažete, ne volite čangrizave mame! Znači, samo one koje poslušno donose poklone za 8. mart, ne bune se, ćute i trpe bahaćenje u vašoj ustanovi!?!? Zar niste sami osuli drvlje i kamenje na kuću u kojoj radite? Gde se to dedoše svi ti loši, a gde ste to svi vi tako dobri i požrtvovani?
    Žao mi je unapred čoveka koji će da sedne za to kormilo, biće to muka, verujem.
    Doviđenja.

    P.S. Ne sećam se da smo se upoznale. Pravila pristojnog ponašanja podrazumevaju da se nepoznatima obraćate sa "Vi", šta god o njima mislili.
  • Mi, vaspitaci

    27.07.2012 14:30
    Ccc
    Bas lepo sto si nam se predstavila imenom i prezimenom, sad nam je lakse. I bas lepo sto si dete smestila u privatan vrtic i bas nam je drago da si bila zadovoljna uslugama privatnog vrtica. Takve cangrizave mame koje misle da sve mogu kupiti i potkupiti nam ni malo nisu drage. Radimo u predskolskoj razlicito godina i sve volimo svoj posao, kreativne smo i iza sebe imamo razna priznanja,pa i medjunarodna. Decu nezanemarujemo, kako si ti zlonamerno napisala, naprotiv veoma predano radimo sa njima. Ne znam odakle ti tako zlonamerne informacije da vaspitacice samo sede i puse a decu ne pazi niko. Ocigledno si jako ogorcena sto ti je dete islo u privatan vrtic i ne mozez to da prebolis pa si jako ljuta na sve, pa onda udri po vaspitacima, svaka cast! Mi vaspitaci necemo dozvoliti takvima kao sto si ti: nezadovoljna, isfrustrirana, besna da nam kaljas ugled pricama kakve si upravo napisala.
    A sto se tice nasih imena, budi sigurna da ih necemo objaviti, bas zbog takvih kao sto si ti koja bi ih sigurno zloupotrebila u svojoj zlobi. Necemo ih obelodaniti ni novom direktoru, nema potrebe da mu se kako ti kazez "uvlacimo". "Uvlacenje" bi bas i bilo kada bi on znao ko mu se uvlaci, ovako samo ima podrsku da izvuce predskolsku iz zivog peska u koju je upala pod rukovodstvom S.B.
    I zato ponavljamo Dragane velika vecina vaspitaca je uz Vas!!!!
  • ccc

    27.07.2012 13:52
    Samo par napomena: nemam nikakve veze sa Radosnim detinjstvom, ne radim tamo (srećom!), bavim se sasvim drugačijim stvarima...
    Tako da, insinuacije "Vas, vaspitača", ne drže vodu!
    Ali zaista jeste pitanje na mestu: zašto se vi svi ne potpišete, da novi/stari rukovodilac zna ko mu se uvlači, odmah na početku... Vaša imena neće meni ništa značiti, ali hoće njemu i ostalim vašim kolegama :)
    Očito je da ste i sami svesni neviđeno uvlakačkog tona vašeg komenatara, kada vas je stid da se potpišete.
    P.S. O rođačkim vezama moglo bi se naširoko: npr. koliko je vas preko veze ubacilo neko dete u vrtić, na štetu onih koji su večno na listama... Budite pošteni pa recite da niko od vas, zaposlenih, nije to učinio, nikad!!!! Nema šanse.
    P.S. Iz toga je ipak i nešto dobro proizašlo - pošto moje dete, jednom davno, nije bilo primljeno, upisali smo ga u privatan vrtić (novčano nije bilo lako ali istrajali smo)... Predivni ljudi su tamo radili. Bili smo prezadovoljni. Dok u državnim vrtićima (na osnovu svedočenja brojnih naših prijatelja i rođaka) deca lome vratove, gladna i zarozana, dok Vaspitači/ce piju kafu i puše u dvorištu...
    Svejedno mi je ko će se zaposliti u Radosnom detinjstvu, ili ko će izgubiti posao... Radilo se najpre o UVLAČENJU. Ništa drugo.
    Svako dobro.
  • Jo

    27.07.2012 13:15
    Mi radnici koji ne brinemo
    Druže TITO

    Određujući naše zadatke mi smo vodili naročito računa o mobilizaciji svih narodnih snaga za izvršenje zadatka naše socijalističke izgradnje i o naporima koje treba svaki naš frontovac da uloži u ovoj četvrtoj godini naše Petoljetke. Ti zadaci su krupni, njihovo izvršenje zahtijeva velike napore radnih ljudi i oni su skopčani sa mnogim teškoćama. Ali budi siguran, druže Tito da ćemo te teškoće uspješno savladati i pobjedonosno izvršiti naš Plan, jer smo duboko uvjereni u svoje sopstvene snage, jer vjerujemo u stvaralačku snagu našeg herojskog naroda, jer tom borbom rukovodi naša slavna Partija i Ti druže maršale
  • MI, vaspitaci

    27.07.2012 09:27
    Ccc
    A sto se ti nisi potpisala punim imenom i prezimenom? Kakve ti koristi imas ako se mi potpisemo imenom i prezimenom, da nam je znati!
    Da se slucajno nisi pronasla u tekstu kao neko ko je zaposlen preko burazerskih i rodbinskih veza ili si deo ogromne i trome administracije koja je krala godinama bogu dane, pa sada drhtis za svoju foteljicu?
  • ccc

    27.07.2012 08:05
    Divno je sve to, ali hajde sada malo obuzdajte uvlačenje ovom čoveku.
    Čitam ove komentare i ne mogu da verujem.
    Ulizice su zaboravile da se potpišu punim imenom i prezimenom.
    Pokušajte ponovo, pošto čovek ne zna ko sve stoji iza onog "Mi, vaspitači!"!!!
  • Mi, vaspitaci

    27.07.2012 06:29
    Dragane, vaspitaci su uz vas, imate veliku podrsku vaspitaca, narocito onih koji su vas upoznali ranije i koji su sa vama radili, pre ovih crnih dana pod vodjstvom B.S.
    Bili smo omalovazavani, nipodastavani, ponizavani, ubijeni u pojam. Nepravda nas je gusila, nepotizam takodje i nagomilana administracija koja nikada nije imala vremena za nas vaspitace nego su jos i propisali odredjene dane kada smo smeli da im se obratimo. Kada vaspitac jedva nekako uklopi vreme kada moze da dodje do uprave da zavrsi neki posao vezan za administraciju ugleda neverovatan broj ljudi koji se sa rukama u dzepovima setka po hodnicima, sede po foteljama besposleni ili igraju igrice na kompjuteru.
    O njihovom radnom vremenu da i nepricamo: ako dodjete oko 7 jos nisu stigli, a ako uspete nekako da stignete oko 13 sati oni vec otisli...Uzas!!!Podrska za sve poteze koje povlacite narocito za smanjenje ogromne, trome birokratije koja je naselila upravu preko burazerskih i rodjackih veza...
  • zorana

    26.07.2012 22:44
    Mjesto u vrticu
    "u njemu bi bilo 350 mesta, čime bi bila ukinuta lista čekanja za upis dece u predškolske ustanove"

    Pozdravljam svaki novi vrtic, ali ne volim kad nas prave budalama. Kako 350 mjesta moze da ukine liste cekanja kada je na njima 1500 djece. Znam brojke jer je i moje dijete na listi cekanja. I tako je vec godinama.
    Ovim vrticem i sa tih 350 mjesta se mase vec mjesecima, cini mi se vise u politicke nego u bilo koje druge svrhe. Daj boze da ga zavrse ove godine, ali da ce to da rijesi probleme ... nece, samo ce da pokrije petinu problema...mozda.
  • Jo

    26.07.2012 21:06
    Logika
    Ko je taj koje je dozvolio da se žiro račun ne blokira za neplaćene poreze i doprinose a da se plate redovno dele.Ko je taj koji je vama overio zdravstvene knjižice dok meni juče to nisu hteli jer nisam za svoja 2 radnika uplatio junske doprinose i nema veze što nemam dan kašnjenja u prvih 5 meseci i dok ne platim neka deca mojih radnika pocrkaju dok se druga leče za džabe.E zato sve u srbiji treba da propadne zato što nije ista vakcina za decu mojih radnika i vaših.Zato što se ovde prave gradjani " od interesa " za državu i obični smrtnici koji treba da crnče dan i noć da bi plaćali ove prve i sve dok se to ne promeni neka propadnemo do dna
  • 26.07.2012 19:48
    Kimi Liman
    Nije direktor, nego v.d dirktora. Ima 100 kompententnijih samo kad bi bio normalan javni konkurs. Sta se palite.
  • mima

    26.07.2012 19:38
    bravo,svaka cast
    Sve pohvale za gospodina direktora Dragana Milosevica.Vecina radnika je presrecna zbog vaseg povratka u "RADOSNO DETINJSTVO".Oprostice vam ovaj prekid jer znaju da ce nepravda biti ispravljena.Samo dobro obratite paznju ko koliko radi i ko je de potreban,da vam ne podmetnu ili precute nesto u sta niste upuceni.Pojedini rukovodioci to vesto rade.Zelimo vam srecu u daljem radu!!!
  • Detelinarka

    26.07.2012 16:55
    Podrska!
    Samo napred, dr. Milosevic! Vasi vaspitaci se raduju sto ste se vratili, da konacno bude cenjen radnik u ``Radosnom``, kako je to ranije i bilo, a ne vaspitaci koji su kupili mesto, a sa njim i zastitu. Zelimo Vam svu srecu, kako u poslovnom, tako i u porodicnom zivotu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna